Webdesign

Een web design is de basis, en uw houvast voor elke ontwikkeling op uw website.

Starterstarief vanaf 695,-
Regel alles eenvoudig online

Waarom een web design?

Webdesign speelt een essentiële rol, niet alleen als een visueel element maar ook als een functionele blauwdruk voor ontwikkelaars. Hier zijn enkele punten die de noodzaak en het belang van webdesign in dit proces benadrukken:

  1. Functionele blauwdruk: Het ontwerp van een website of webshop fungeert als een gedetailleerde gids voor programmeurs. Voordat er code wordt geschreven, biedt het ontwerp een duidelijk beeld van de lay-out, functionaliteit, en interacties die op de website moeten worden geïmplementeerd.
  2. Communicatie van vereisten: Een goed ontworpen webontwerp communiceert de technische en functionele vereisten aan het ontwikkelingsteam. Dit omvat aspecten zoals navigatiestructuur, interactieve elementen, en responsiviteit van de website.
  3. Efficiëntie in ontwikkeling: Door een volledig gedefinieerd ontwerp te hebben voordat de ontwikkeling begint, kunnen programmeurs efficiënter werken. Ze hebben een duidelijk referentiepunt dat helpt bij het plannen van de architectuur van de site en bij het identificeren van mogelijke technische uitdagingen.
  4. Consistentie en nauwkeurigheid: Het ontwerp zorgt ervoor dat de uiteindelijke website overeenkomt met wat eerder is goedgekeurd door de klant en het ontwerpteam. Dit helpt inconsistenties tussen de verwachtingen van de klant en het uiteindelijke product te voorkomen.
  5. Prototype voor gebruikerstesten: Voordat de site volledig is ontwikkeld, kan een gedetailleerd webontwerp worden gebruikt om gebruikerstests uit te voeren. Dit kan feedback opleveren die vroegtijdig in het ontwikkelingsproces kan worden geïntegreerd, wat uiteindelijk leidt tot een betere gebruikerservaring.
  6. Optimalisatie: Een gedetailleerd ontwerp helpt bij het vooraf identificeren van de behoefte aan optimalisaties, zoals laadtijden, SEO-vriendelijkheid, en toegankelijkheid. Deze elementen zijn gemakkelijker te integreren tijdens de bouwfase dan ze later aan te passen.

Kortom, in het ontwikkelingsproces van websites en webshops dient het webdesign niet alleen als esthetische richtlijn maar vooral als een functioneel kompas. Dit is essentieel voor het vertalen van de visuele ideeën naar technisch uitvoerbare oplossingen die nauwkeurig de bedoelde gebruikerservaring en functionaliteit weerspiegelen.

Welke tool gebruiken wij?

Bij het ontwerpen van onze websites en webshops gebruiken we Figma, een moderne, webgebaseerde tool die ons team in staat stelt om samen te werken en ontwerpen realtime aan te passen. Figma faciliteert het creëren van interactieve prototypes, waardoor we gemakkelijk kunnen zien hoe het eindproduct zal functioneren voordat we beginnen met coderen. Dit helpt ons om efficiënt en nauwkeurig te werken, zorgt voor een consistente gebruikerservaring en maakt het mogelijk om snel feedback te verwerken.

Met Figma zetten we onze visuele ideeën om in technisch uitvoerbare ontwerpen, klaar voor ontwikkeling.

Kosten

De kosten voor de ontwikkeling van onze projecten bedragen 65 euro per uur. Deze prijsstelling stelt ons in staat om hoogwaardige diensten te leveren en te zorgen voor een nauwkeurige uitvoering van uw website of webshop, van het initiële ontwerp tot de uiteindelijke lancering. Ons tarief omvat de expertise van ons team in het gebruik van geavanceerde tools zoals Figma, wat bijdraagt aan een efficiënte workflow en een superieur eindproduct.

Bent u geinteresseerd? neem dan contact met ons op.

Witteveen IT
Web ontwikkeling voor een leuke prijs, zonder gezeur.
Bij Witteveen-IT begrijpen we dat web-ontwikkeling soms complex en tijdrovend kan zijn. Daarom bieden wij een naadloze en zorgeloze service om uw WordPress-website te ontwikkelen of te verbeteren. Ons team van deskundige ontwikkelaars is gespecialiseerd in het op maat maken van web-oplossingen die niet alleen voldoen aan uw zakelijke behoeften, maar ook geoptimaliseerd zijn voor prestaties en beveiliging.
Direct in contact